Ja s’ha constituit la Plataforma per la Lleialtat Santsenca

assemblealleialtatsantsencadesembrede2010-01La Plataforma per la Lleialtat Santsenca es tracta d’un grup de treball que vol engegar un procés col·lectiu de reivindicació de l’antic edifici de La Lleialtat i també que, un cop recuperat, sigui un motor de propostes per a la futura gestió de l’equipament. La Lleialtat Santsenca es tracta d’un edifici situat al carrer Olzinelles 31, que antigament havia estat una cooperativa obrera de consum fundada el 1891 i que va ser impulsora del moviment cooperativista i cultural de Sants fins a finals de la Guerra Civil. L’activitat de la cooperativa va acabar-se durant els anys cinquanta i, anys més tard el local va ser habilitat com a sala de ball i com a fàbrica de torrons. El 1988 l’Ajuntament de Barcelona va tancar el local, que va quedar abandonat, tal i com es troba avui en dia. És per aquest motiu, que sigui un edifici sense ús, que la Plataforma la Lleialtat Santsenca vol recuperar-lo per al barri i convertir-lo en un centre de recursos veïnals, cooperatius i de cultura popular gestionat per les entitats i el veïnat.
En l’acte de presentació, que es va fer el passat divendres 10 de desembre al vespre a la sala d’actes de les Cotxeres de Sants, es va explicar: “Hem definit els usos que requerim, el model de gestió que desitgem i també les propostes arquitectòniques per remodelar l’edifici”. També es va comentar: “Volem recuperar la memòria cooperativa dels nostres barris impulsant projectes actuals de vida cooperativa, volem que el llegat històric de Sants tingui projecció per als dies d’avui“.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *