Situació i perspectives del conflicte basc amb Iñaki Gil de San Vicente

Gil de San Vicente al Casal per la UCPCEl proper divendres 11 de març a les 19h. al Casal Independentista de Sants, C. Muntadas, 24, es farà la conferència “Situació i perspectives del conflicte basc. Anàlisi de la situació actual” amb la presència del pensador marxista basc i militant de l’esquerra abertzale Iñaki Gil de San Vicente.

De fa segles, en el País Basc hi ha una guerra que ha anat passant per diverses fases i confrontant d’una banda els bascos en tan que poble contra l’Estat Espanyol i d’altra banda els bascos d’una classe social opressora contra els bascos de les classes socials oprimides. Res millor que recordar aquell vell adagi castellà que diu: Vasco y pobre doble vasco, vasco y español doble español.

Una línia de demarcació que separa els comunistes i revolucionaris dels que no ho són, és el compromís internacionalista des del punt de vista de classe i la defensa insobornable del dret a l’autodeterminació dels pobles. És per aquest motiu que l’UCPC convoca aquest acte obert perquè tinguem informació viva i directa de l’actual conjuntura política i no la que es vehicula a través dels aparells repressius i ideològics de l’estat. El compromís militant ha de començar sempre per allò que tenim més a prop, i no allò que està més lluny tan en l’espai com en el temps.

Universitat Comunista dels Països Catalans

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *