Presentació Rotxec

RotxecEns complau convidar-vos a la presntació del llibre Rotxec (Història etimològica i complementària de l’independentisme combatiu i revolucionari) de Quim Pelegrí i editat per Edicions del 1979.

La presentació del llibre es durà a terme al Casal independentista de Sants ‘Jaume Compte’ el dijous 13 de juny a les 19h. Hi intervindran:
– Quim Pelegrí, autor del llibre
– Agustí Barrera, historiador

Us hi esperem!


En aquest llibre no hi trobareu una història general i raonada de l’independentisme d’esquerres.  Només tracta dels primers anys d’aquesta història; i a més a més, es limita als aspectes i qüestions amb els quals l’autor discrepa d’altres opinions que s’han expressat —o deixat d’expressar— i que avui conformen el relat [canònic] que ja coneixem.  Tanmateix, el llibre no pretén omplir cap buit, però sí completar aquest trencaclosques que és la història de l’independentisme combatiu i revolucionari, de la qual encara no s’ha escrit la darrera paraula.
És un relat trepidant, que enganxa, i pertany a la categoria de llibres de “jo hi vaig ser”.  Escrit pel primer detingut de Terra Lliure, és eminentment un relat en clau política, i alguns temes que hi són tractats, ho són per primera vegada.
Així, per primera vegada es fan públics els documents contraposats que es van discutir a la I Assemblea de Terra Lliure
Per tot això, la seva lectura és aconsellable pels bons coneixedors d’aquesta història que vulguin aprofundir en el seu coneixement.I pel que fa als recentment incorporats a l’independentisme d’esquerres, la lectura del llibre els permetrà conèixer de primera mà els seus orígens.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *